(video) Șapte tineri, suspectați de tâlhărie: Au agresat și deposedat de bunuri o femeie la Orhei

15645522_909023409228565_895138914_n
Foto: IGP

Șapte tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care își au domiciliul în raionul Orhei și municipiul Chișinău, sunt suspectați de tâlhărie, comisă în satul Zorile, raionul Orhei.

La 8 decembrie, o locuitoare a satului respectiv, a alertat poliția din Orhei pe faptul că a fost agresată fizic și deposedată de mai multe bunuri din locuință.

Victima a declarat că mai multe persoane, prin forțarea geamului, au pătruns în locuința sa, aplicându-i câteva lovituri în regiunea feței, ulterior, imobilizând-o la podea. Făptașii au sustras în mod deschis bani în sumă de 2.100 lei, un notebook, o verighetă din aur și alte lucruri de preț, cauzându-i un prejudiciu material în sumă totală de peste 10 000 de lei.

În urma efectuării unui complex de măsuri speciale de investigație, la 15 decembrie 2016 au fost stabiliți şi reţinuţi membrii grupării criminale, care au comis atacul tâlhăresc. Aceștia sau dovedit a fi cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani și două fete de 16 și 18 ani, locuitori ai raionului Orhei și municipiului Chișinău.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliile suspecților, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri sustrase de la victimă, notebookul şi verigheta din aur, fiind vândute deja de suspecţi.

Actualmente se stabilește locul şi persoanele implicate, pentru a fi audiate pe marginea cauzei penale. Suspecții și-au recunoscut vina parțial, două persoane au primit arest pentru 30 de zile, ceilalți fiind cercetați în libertate.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 alin. 2 Cod Penal al RM „Tâlhăria”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

În prezent se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie în vederea întăririi bazei probatorii, dar şi pentru stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracţiuni de acest gen, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente