MARINA TAUBER, preşedinte FTM:
Băieţii se simt foarte bine, se obişnuiesc cu suprafaţa de joc şi sunt gata de a evolua. Echipa noastră a suferit câteva schimbări care au întărit-o. Jucătorul numărul 1 al echipei este Radu Albot, al doilea este Andrei Ciumac, al treilea Andrei Gorban, iar al patrulea Maxim Bulat.
 
Cel din urmă tenismen l-a înlocuit pe Maxim Dubarenco. Deşi are doar 17 ani, Tauber îşi pune mari speranţe în talentul său. Selecţionata noastră va juca  pe o suprafaţă de Hard, în sala Universitară a Primăriei oraşului Gyor din Ungaria, care are capacitatea de aproximativ 2000 de locuri.

Şefa forului de profil este încrezătoare în lotul Moldovei şi îl vede favorit. Tauber îşi doreşte un cadou de 8 martie.

MARINA TAUBER, preşedinte FTM:
Moldova este favorită în această luptă. Suntem pe poziţia 46 spre deosebire de Ungaria care este pe locul 62. În ciuda schimbărilor din echipă, noi ne considerăm favoriţi. Vom ieşi la meci doar pentru victorie.

Preşedintele federaţiei a mai subliniat că prestaţia lui Radu Albot la competiţie poate fi decisivă.

MARINA TAUBER, preşedinte FTM:
 Înţelegem foarte bine că o responsabilitate foarte mare stă pe umerii lui Radu Albot. Este important că el este pregătit, într-o formă bună. Cred că va fi pregătit să joace şi în primul dar şi în al doilea meci.

Pentru deplasarea in Ungaria, Ministerul Tineretului si Sportului a alocat 133 de mii de lei.

SERGHEI AFANASENCO, Ministrul Tineretului şi Sportului:
Totul a fost îndeplinit conform planului oferit de Federaţia de Tenis. Totul a fost făcut.

Cele două naţionale s-au mai întâlnit în cadrul Cupei Davis, în anul 2013, la Chişinău, când tricolorii s-au impus cu scorul de 3-2.

Naţionala de tenis a Moldovei debutează în faţa maghiarilor mâine, ora 14:00, prima rachetă fiind Radu Albot, care se va duela cu ungurul Gabor Borsos, urmând ca în cel de-al doilea meci, Ciumac să îl întâlnească pe Fucsovics.