18:46:38 18.04.2024
Stiri

Petro Poroşenko: 11 000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina. Reacţia Moscovei

Știri 14.05.2015 20:50 Vizualizări1151 Autor: Ziarul National
Petro Poroşenko: 11 000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina. Reacţia Moscovei russia-insider.com


Aproximativ 11 000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina, a declarat preşedintele Petro Poroşenko într-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

"Aproximativ 11 000 de militari ruşi sunt mobilizaţi pe teritoriul nostru în prezent", a declarat Poroşenko.

El a afirmat că acordurile de la Minsk cer încetarea focului, retragerea artileriei grele, retragerea tuturor trupelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean şi restabilirea controlului graniţelor sub monitorizarea OSCE.

Cu toate acestea, Poroşenko a declarat că trupele ruseşti se află în continuare în Ucraina.

Acuzaţii la adresa Rusiei au fost aduse şi de către ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, scrie Mediafax.

"Sunt sigur că Rusia va continua cursa sa strategică de a slăbi Ucraina şi de a destabiliza (situaţia) în interiorul ţării", a declarat el la încheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, în Antalia, Turcia.

El a adăugat că Kievul este mulţumit de sprijinul pe care l-a primit din partea aliaţilor NATO, mai ales în ceea ce priveşte integritatea teritorială.

"Toată lumea vorbeşte la întâlnire despre sprijinul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Klimkin.

El a citat declaraţia unuia dintre miniştrii care au participat la întâlnire, care l-a impresionat: "Dacă Ucraina cade, cădem cu toţii".

"Îmi exprim în mod special recunoştinţa faţă de toţi aliaţii care au acordat sprijin forţelor militare ucrainene şi Gărzii Naţionale", a declarat el, afirmând că a fost "extrem de important" să primească mesaje de susţinere.

Acuzaţiile formulate de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko cu privire la prezenţa a 11000 de militari ruşi în Ucraina "nu creează o atmosferă pozitivă" în situaţia actuală, a apreciat joi Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Tass în pagina electronică.

"Nu consider că este necesar să repet că asemenea acuzaţii nefondate, fără nicio precizare ori probă, pentru a mă exprima eufemistic, nu contribuie cu nimic pozitiv aici", a declarat Peskov.

Acuzaţii la adresa Rusiei au fost aduse şi de către ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. "Sunt sigur că Rusia va continua cursa sa strategică de a slăbi Ucraina şi de a destabiliza (situaţia) în interiorul ţării", a declarat el la încheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, în Antalia, Turcia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md