Ocupanta locului 72 WTA, venită din calificări, a declarat, joi, că întâlnirea cu sportiva din Constanţa va fi cu siguranţă un meci frumos, în care ea nu are ce pierde.

"O să fie frumos. Clar o să fie 90 la sută români în tribune, nu ştiu dacă vor exista şi străini. Pentru noi, pentru români, asta e un lucru foarte bun. Am jucat cu ea acum mult timp şi nu pot să spun că mai are relevanţă. Cu exactitate nu mai îmi aduc aminte când am jucat cu ea.

Eram junioare, 14-15 ani, cam aşa ceva. Cred că Simona a bătut. Dar nu ştiu sigur, de asta zic că nu cred că are relevanţă pentru că a fost acum mult timp. Dar o să fie frumos, eu nu am nimic de pierdut şi cu siguranţă va fi o atmosferă frumoasă", a spus Dulgheru, conform Mediafax.

Ea a afirmat că nu a stabilit încă modul de abordare a partidei cu Simona Halep. "Încă nu am vorbit cu antrenorul. Nu ştiam cu cine o să joc. Dar o să vorbesc cu antrenorul şi o să vedem ce plan vom pune în aplicare. Normal că Simona joacă bine, nu e numărul 2-3 mondial degeaba.

Şi-a îmbunătăţit mult jocul în ultimii ani, are foarte multă încredere, are un joc frumos, deci are foarte multe lucruri bune. Sincer nu ştiu, o să vorbesc cu antrenorul şi o să vedem. Şi când am câştigat primele mele turnee WTA nu mă gândeam că voi ajunge în semifinale şi aşa mai departe. Pur şi simplu luam meci cu meci, punct cu punct şi vedeam la momentul respectiv ce puteam face", a adăugat "Piti".

Colegă cu Simona Halep în echipa de Fed Cup a României, Dulgheru susţine că meciul nu va strica relaţia de prietenie cu aceasta. "Amândouă suntem genul de fete care în afara terenului suntem OK, pe teren încercăm să ne facem treaba, nu purtăm ranchiună. Eu nu sunt genul. Aşa că îmi doresc să fie un meci frumos, fair-play, şi să fim amândouă sănătoase şi să jucăm amândouă până la capăt", a menţionat ea.

Referitor la meciul din optimile de finală cu rusoaica Ekaterina Makarova, sportiva de 25 de ani a declarat că era pregătită să joace trei seturi, însă a reuşit să treacă peste durerile din debutul întâlnirii şi să se califice în sferturile de finală în doar două seturi.

"Având în vedere că a fost 4-1 pentru ea în primul set, nu pot spune că a fost uşor. Dar, într-adevăr, am terminat în două. E ciudat să termin în două când eram deja setată pe trei în zilele precedente. Sunt fericită, normal, dar în acelaşi timp şi cam obosită.

Mi-a fost greu la început să îmi pun corpul în mişcare, mă durea cam tot, dar am încercat să nu mă gândesc la asta. Aşa că am simţit oboseala, dar cred că ritmul meciurilor precedente m-a ajutat azi. Pentru că pur şi simplu corpul era pe val, ca să zic aşa. Iar când avea ea 4-1 am zis că nu am ce pierde şi mi-am zis să mă mişc mai mult pe picioare şi să fiu mai activă. Şi corpul m-a ajutat să fac tot ce îmi trecea prin minte. Iar apoi mi-am dat drumul. Dar nu a fost uşor", a explicat jucătoarea.

Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, o va întâlni, vineri, pe Simona Halep, locul 2 WTA, în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma.