Incidentul a avut loc după ce cinci autobuze dintr-un convoi au intrat în cele două localităţi.

Nu se ştie clar cine sunt atacatorii, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) invocând divergenţe între gruparea jihadistă Fatah al-Sham (fosta ramură a Al Qaida în Siria) şi influenta grupare rebelă Ahrar al-Sham cu privire la această evacuare.

Dar acest incident nu ar trebui să afecteze diferitele operaţiuni de evacuare, după cum a declarat, sub rezerva anonimatului, un responsabil de rang înalt al regimului sirian.

„Există o voinţă colectivă pentru a face ca acordul să rămână în vigoare. Trebuie să existe soluţii pentru toate obstacolele”, a spus oficialul.
Zeci de autobuze au început să intre duminică în reduta rebelă din Alep pentru a permite reluarea evacuării miilor de civili şi insurgenţi înfometaţi şi îngheţaţi.

Aceste persoane sunt blocate de vineri într-o zonă rebelă din acest al doilea oraş ca mărime din Siria, care a fost cucerit aproape în totalitate de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, după o violentă ofensivă aeriană şi terestră care a durat o lună, dublată de un asediu ermetic din luna iulie.