Zinaida Greceanîi ia locul lui Igor Dodon în fruntea PSRM

Noul președinte al PSRM în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii este Zinaida Greceanîi, fostul premier din timpul guvernării comuniste.

Noul lider socialist a menționat că PSRM se pronunță pentru un parteneriat strategic cu Federația Rusă, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică și relații reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană. Aceasta ți-a reiterat poziția în favoarea normalizării relațiilor cu regiunea transnistreană aducându-le mulțumiri zecilor de cetățeni din stânga Nistrului care au votat la alegerile prezidențiale pentru Igor Dodon. Zinaida Greceanîi a precizat că PSRM va lansa în 2017 proiectul ”Două maluri – un sigur spațiu”.

Zinaida Greceanîi a ocupat funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 31 martie 2008 – 14 septembrie 2009. În anii 2009 – 2010 a ocupata funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele PCRM, după care în noiembrie 2011, alături de Igor Dodon și Veronica Abramciuc a părăsit fracțiunea PCRM din parlament și a aderat la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.