Guvernul britanic extinde pregătirea militară a trupelor ucrainene

Marea Britanie va extinde programul de pregătire militară al trupelor ucrainene, în prezenţa unui stat rus din ce în ce mai beligerant, a anunţat Guvernul de la Londra, citat de site-ul ziarului The Guardian.

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a declarat că iniţiativa va fi prelungită pentru încă un an, dat fiind faptul că în estul Ucrainei conflictul nu ar da semne că se va încheia curând.

”Extinderea pregătirii forţelor armate ucrainene din partea Marii Britanii transmite un mesaj clar că susţinem Ucraina şi susţinem suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorală a acesteia, în prezenţa unei Rusii tot mai beligerante”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Michael Follon, mii de militari vor fi pregătiţi de către trupele britanice, care sunt desfăşurate de-a lungul a 14 poziţii în Ucraina, încă din anul 2015.

Aproximativ 100 de membri din echipele de pregătire sunt activi, ţinând 30 de cursuri de infanterie, logistică, medicină şi dezamorsare.

Forţele britanice au pregătit până acum peste 5.000 de militari ucraineni. Aceştia vor fi detaşaţi pe teritoriul Ucrainei cel puţin până în anul 2018.

Marea Britanie coordonează alături de SUA, Canada, Lituana, Poloni, grupul organizaţional militar ”Quint”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.