Anatol Șalaru: Armata rusă din Transnistria poate ocupa Chișinăul în două ore

Armata rusă este capabilă să ocupe Chișinăul în două ore. Declarația a fost făcută de Anatol Șalaru, ministrul Apărării din Republica Moldova, într-un interviu pentru portalul ucrainean censor.net, citat de paginaderusia.ro.

„Avem o astfel de situație, în cazul în care se întâmplă ceva, armata rusă ar putea în două ore să ocupe Chișinăul… Nimeni nu vrea să investească în Moldova. Noi niciodată nu vom fi mai aproape de Europa pentru că avem un astfel de „bagaj”. Această problema trebuie rezolvată cu ajutorul Ucrainei ”, – a declarat Șalaru publicatiei ucrainene.

Potrivit ministrului, multe probleme economice și de politică externă a Republicii Moldova sunt generate de prezenta „pacificatorilor” ruși în Transnistria. În prezent, sunt desfășurati în regiune 500 de „căști albastre” ruse și aproximativ două mii de soldați ai Grupului Operativ al Forțelor Ruse. Cu toate acestea, în cazul unui conflict ipotetic, Moscova este capabilă să formeze noi trupe în Transnistria cu efective de până la 20.000-30.000 într-un termen scurt.

Numit de către președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, drept „vuvuzeaua unionismului”, Șalaru s-a declarat deshis adept al unirii Moldovei cu România.

Sursa: paginaderusia.ro

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.