Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Protest la Penitenciarul 13…

(VIDEO) Protest la Penitenciarul 13 din Chișinău

Un grup de cetățeni a pichetat astăzi Penitenciarul nr. 13 din Chișinău pentru a cere eliberarea din detenție a lui David Davitean. Aceștia au scandat: ”Libertate prizonierilor politici”, ”Libertate lui Davitean” și ”David, suntem cu tine”. Administrația penitenciarului a refuzat să comunice cu protestatarii.

Venera Gasparean, mama lui David Davitean, una din persoanele reținute în dosarul Gorbunțov, spune că a încercat de mai multe ori să-și viziteze fiul în detenție, dar a primit refuz: ”Vin deja a patra oară aici, dar nu pot intra la David. Ei nici nu vor să comunice cu noi. Când avocatul a solicitat să intrăm la administrație, ne-au zis că nu este pe loc, sau că am venit prea târziu și să revenim altă dată. Ieri i-au spus avocatului că nu au locuri libere pentru întâlniri cu apărătorii.”, a declarat Venera Gasparean.

La mijlocul lunii octombrie, 5 persoane au fost reținute în dosarul Gorbunțov, iar Renato Usatîi a fost învinuit că l-ar fi mituit, prin intermediul acestora, pe Vitalie Proca, aflat în pușcărie în România.

Sursa Video: www.ZdG.md