(DOC) Saakașvili deconspiră o schemă de corupție: Moldovenii vând Ucrainei motoare false pentru blindate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O companie moldovenească ar fi implicată într-o schemă de corupție din Ucraina. Schema infracțională presupune vânzarea motoarelor camioanelor KAMAZ 7403 prin intermediul unui cetățean german, potrivit fostului președinte georgian și guvernatori al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili.

Fostul oficial ucrainean a publicat o serie de documente pe o rețea de socializare, din care reiese că motoarele pentru vehicule blindate cumpărate din Republica Moldova de compania de stat ucraineană „Ukrspețexport” sunt de fapt motoarele camioanelor KAMAZ 7403.

„Aceasta sunt materialele care demonstrează corupția la scară largă în achiziţiile necesare armatei, pe care le-am prezentat la emisiunea Shuster Live. Motoarele sunt achiziționate prin intermediul unui vânzător al mașinilor second-hand și au fost vândute armatei ucrainene la un preț de 2,5 ori mai mare decât prețul lor real”, a scris Saakașvili pe pagina sa de Facebook.

Din documentele prezentate de Saakașvili reiese implicarea în schemă a unei companii din Chișinău – „AUTO-PRESENT”. Motoarele ar fi fost vândute prin intermedierea lui Șirin Nabiev, cetățean german.15589495_1389886664375044_1633050351527189478_n

Anterior, Saakașvili a declarat că Nabiev a cumpărat din Republica Moldova motoare, care de fapt nu erau moldovenești, pentru BTR-80 la un preț de 5.725 de euro per bucata, iar în 4 zile le-a vândut Ucrainei cu 15 mii de euro.

„Oficial noi le cumpărăm în Germania. Dar ele trec hotarul în localitatea Maiaki din regiunea Odesa. Trec prin vama regiunii Odesa din Republica Moldova. Cu alte cuvinte, doar în urma acestei tranzacții ei au câștigat 4,6 milioane de hrivne. Dar astfel de tranzacții sunt mult mai multe”, a subliniat politicianul ucrainean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...