Protestatarii au intrat în clădirea unde se află sediul acestei formaţiuni, aruncând documente în stradă şi îndepărtând panoul Partidului Democratic al Poporului (HDP) situat la intrare, potrivit imaginilor agenţiei de presă Dogan.

Guvernul a anunţat puţin înainte că PKK, în insurecţie deschisă împotriva Ankarei, este probabil responsabil pentru atentatul comis dimineaţă.

HDP, a doua forţă de opoziţie şi al treilea partid din Turcia, este acuzat în mod regulat de guvern că sprijină PKK, clasificat "organizaţie teroristă" de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană.

Mai mulţi deputaţi ai acestui partid, dintre care copreşedinţii Selahattin Demirtas şi Figen Yüksekdag, sunt în prezent închişi pentru presupuse legături cu gruparea armată kurdă. Acuzaţii pe care partidul le respinge categoric.

Partidul a condamnat sâmbătă atentatul de la Kayseri, deplângând "vârtejul violenţei în care intră treptat Turcia".

Presa turcă a relatat că manifestanţii de la Kayseri erau militanţi din formaţiunea de extremă-dreaptă turcă "Lupii gri", foarte activă în anii 1980 şi 1990.

Unii protestatari au atacat de asemenea un miting al Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democraţi), ce avea loc în aer liber la Kayseri, potrivit cotidianului Hürriyet.