Un moldovean fără adăpost, invitat la un mic dejun alături de Papa Francisc, de ziua sa de naştere!

Un moldovean fără adăpost s-a numărat printre persoanele care au participat, sâmbătă, la un mic dejun alături de Papa Francisc, de ziua sa de naştere, informează La Stampa.

În total, opt persoane fără adăpost, între care un moldovean, doi români, patru italieni şi un peruan, care trăiesc în apropierea Vaticanului, au fost invitate să participe la o întâlnire cu Papa Francisc.

„În această dimineaţă, Papa s-a întâlnit cu opt oameni fără adăpost, două femei şi şase bărbaţi, la Domus Sanctae Marthae. Au fost invitaţi în această dimineaţă, spre surprinderea lor, din preajma pieţei San Pietro”, a menţionat capelanul episcop Konrad Krajewski.

Invitaţii au fost serviţi cu dulciuri tradiţionale argentiniene, iar Papa Francisc a plecat apoi pentru a susţine slujba la Cappella Paolina din Palatul Apostolic, unde au fost prezenţi toţi cardinalii Romei.

Papa Francisc împlineşte, sâmbătă, vârsta de 80 de ani, eveniment cu ocazia căruia Vaticanul a invitat credincioşii din întreaga lume să îi transmită online mesaje de felicitare. Suveranul Pontif a ţinut o slujbă şi se va întâlni cu mai multe personalităţi.

Papa Francisc este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Este născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.