11:57:19 28.03.2024
Stiri

Amuzament în Parlament! Deputații nu vor demisia judecătorului numit „cel mai corupt”

Politică 14.05.2015 16:01 Vizualizări2867 Autor: Stela Mihailovici
Amuzament în Parlament! Deputații nu vor demisia judecătorului numit „cel mai corupt”


Situație amuzantă astăzi în Parlament. Deputații nu și-au dat votul din prima încercare pentru demisia judecătorului Curții Supreme de Justiție, Nicolae Clima, care a atins vârsta de pensionare și a depus cerere de eliberare din funcție.

Proiectul de hotărâre privind demisia lui Nicolae Clima a fost supus votului în plenul Parlamentului, dar nu a întrunit 51 de voturi pentru a fi aprobat.

„Domnul Clima va fi foarte fericit. Parlamentul îl menține în funcție. Omul vrea să se ducă la pensie și voi nu-l lăsați”, a declarat surprins și amuzat spicherul Andrian Candu.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi, a precizat de la tribuna Parlamentului că magistratul nu mai activează, nu are niciun dosar în gestiune și deputații sunt obligați să-l demită dacă a atins vârsta de pensionare. „Ce facem, salarizăm în continuare un judecător care nu mai este implicat în activități?”, a întrebat indignată Apolschi.

Liderul fracțiunii Partidului Democrat, Marian Lupu, i-a criticat pe deputații socialiști care nu și-au dat votul pentru demisia judecătorului. „Eu înțeleg că noi, ca și partide, putem avea diferite păreri pe diferite proiecte de legi, dar acest proiect poartă au caracter pur tehnic. Mă uit în sală cum toți se amuză și se comportă ca niște copii. Este vorba de un cetățean al R. Moldova care are drepturi”, a spus Lupu.

Într-un final, proiectul de decizie a fost supus votului repetat, fiind susținut de 63 de deputați. Respectiv, de astăzi, Nicolae Clima nu mai este în funcția de judecător.

Amintim că, în 2013, numele magistratului a apărut pe mai multe panouri publicitare din Chișinău alături de cel al judecătoarei Vera Macinskaia, ambii fiind catalogați ca „cei mai corupți judecători din Moldova”.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md