Actualitate

Noi cazuri de îmbolnăvire la Grădiniţa nr. 113 din Capitală

Solicitată de IPN, Elena Vorotneac, comunicatoarea Direcţiei municipale educaţie tineret şi sport, a declarat că a fost emis un ordin de sistare temporară a activităţii grupei pe care o frecventează copiii care s-au îmbolnăvit. Grupa va rămâne închisă cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Potrivit CSP Chişinău, trei copiii s-au îmbolnăvit pe 10 decembrie şi un copil pe 15 decembrie. În prezent, un copil este internat la Spitalul Clinic municipal de Boli Infecţioase pentru Copii şi trei primesc tratament la domiciliu.

Rezultatele investigaţiilor de laborator la grupa bacteriilor enteropatogene a cadrelor didactice şi angajaţilor de la blocul alimentar sunt negative, iar la portaj de Staphylococcus aureus la trei persoane testul este pozitiv. Din opt probe de mâncare, colectate în perioada 7-8 decembrie, într-o probă s-a depistat bacteria coliformă, ceea ce poate servi drept dovadă că există unele deficienţe în respectarea cerinţelor igienice la procesul de utilizare a produselor finite. Cercetarea continuă.

Anterior Ministerul Sănătăţii a anunţat despre cinci cazuri de boli diareice acute printre copiii grădiniţei nr. 113 din municipiul Chişinău. Patru copii s-au îmbolnăvit de gastroenterocolită acută şi un copil a suferit o toxiinfecţie alimentară. Guvernul a dispus crearea unui grup de lucru care va investiga situaţia la grădiniţa în cauză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *