Linkuri accesibilitate

Anatol Șalaru a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal


Decizia a fost anunțată sâmbătă, la Consiliului Republican al PL.

„Mi-am dat demisia din funcțiile pe care le aveam în Partidul Liberal și l-am sfătuit și pe dnul Ghimpu să demisioneze dacă vrea ca la alegerile din 2018 partidul să mai fie în preferințele alegătorilor”, a declarat ministrul moldovean al Anatol Șalaru, citat de Unimedia.

Într-un interviu recent pentru televiziunea publică din România (TVR) Șalaru a sugerat că a devenit incomod pentru liderul PL Mihai Ghimpu pentru că este un „revoluționar” care vrea apropierea țării de NATO.

Potrivit lui Șalaru, Ghimpu i-a spus anul trecut „să o lase mai moale cu NATO”, pentru că „se vor supăra colegii de coaliție”.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat însă într-un interviu pentru radio Europa Liberă, că motivul conflictului este că Șalaru ar fi încercat să „rupă” partidul și fracțiunea liberală din Parlament.

Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu, cunoscut drept cel mai pro-românesc și pro-NATO din diferitele alianțe de guvernare „pro-europene”, a intrat la începutul anului în „noua majoritate parlamentară” dominată de Partidul Democrat, care se ferește să pună sub semnul întrebării statalitatea și neutralitatea țării. (IG)

Previous Next

XS
SM
MD
LG