Chiril Gaburici a convocat o şedinţă de urgenţă pe „cazul George Simion”

Prim-ministrul Chiril Gaburici i-a convocat de urgenţă pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, şi şeful Serviciului Informaţii şi Securitate, Mihai Balan, pentru un raport pe marginea faptului expulzării cetăţeanului George Simion.

Ministrul Afacerilor Interne a informat despre motivele deciziei de expulzare şi modul de stabilire a statutului de persoană indezirabilă.

“Prim-ministrul a solicitat să fie verificat dacă la baza acestei decizii au stat concluziile unei analize complexe, dacă au fost luate în calcul toate circumstanţele şi dacă au fost respectate drepturile şi libertăţile cetăţeanului George Simion”, se arată în comunicatul Guvernului.

Prim-ministrul l-a atenţionat pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, despre inadmisibilitatea prezentării cu întârziere a informaţiei de acest gen, care prezintă interes social sporit şi poate aduce repercursiuni cu caracter diplomatic.

De asemenea, premierul a solicitat coordonarea, în prealabil, a unor astfel de decizii pe viitor.

Moldova.ORG precizează că liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012, George Simion,  a fost expulzat miercuri din Republica Moldova. Acesta a primit interdicția de a intra în țară pe un termen de cinci ani. Sâmbătă, 16 mai, mișcarea urmează să organizeze o manifestație În Piața Marii Adunări Naționale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.