Deputaţii scandalagii care au perturbat şedinţa CMC riscă să fie sancţionaţi disciplinar

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a sesizat Comisia juridică a Legislativului să ia act asupra comportamentului inadecvat al deputaţilor socialişti, care au perturbat şedinţa Consiliului Municipal Chişinău. De asemenea, speakerul a cerut comisiei să vină cu propuneri de sancțiuni disciplinare pentru deputații scandalagii.

”Consider neadecvat comportamentul unor deputați și lipsit de normele de etică. De aceea, sesizez Comisia juridică să examineze materialele și extrasele video și săptămâna viitoare să vină cu o decizie, propunând plenului sancțiuni disciplinare. În același timp, Primăria ar fi cazul să seziseze poliția și procuratura dacă este încălcată legea”, a spus Andrian Candu.

bataie1

Propunerea preşedintelui Parlamentului a fost susţinută şi de deputaţii comunişti. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că susţine sancţionarea deputaţilor care au perturbat şedinţa Consiliului Municipal Chişinău. „Ba mai mult, ştim că pe numele unor din aceşti deputaţi au fost deschise dosare, vrem să ştim care e soarta lor”, a spus Vladimir Voronin.

bataie

Socialiștii au încercat să explice din plen ce s-a întâmplat la ședința CMC, însă speakerul nu le-a permis, îndemnându-i să se calmeze, ”pentru că sunt agitați”. ”Nu mie trebuie să îmi arătați și să-mi demonstrați nimic, a văzut toata țara”, a conchis președintele Parlamentului.

Moldova.ORG reaminteşte că astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău, deputați socialiști Ion Ceban şi Grigore Novac au participat la îmbulzeala şi îmbrânceala de la Primărie.

Deputatul socialist Ion Ceban l-a bruscat pe primarul în exercițiu şi l-a tras de cravată . Şedința CMC a fost amânată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.