icon

Premierul Pavel Filip susţine dialogul deschis şi constructiv dintre Guvern şi autorităţile locale

16-12-2016 18:09
2,007

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la ședința de lucru a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), în cadrul căreia au fost discutate principalele problemele cu care se confruntă cetățenii la nivel local și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru soluționarea acestora.

 

Premierul a accentuat necesitatea menținerii unui dialog deschis dintre administrația publică centrală și cea locală, pentru asigurarea unei conlucrări  eficiente. “Un lucru foarte important în comunicarea noastră este să scoatem baricadele, pentru că noi suntem cei care reprezentăm statul. Țin foarte mult să avem o colaborare permanentă, pentru că întrebările și problemele trebuie să fie discutate  atunci, când acestea apar”, a subliniat Pavel Filip.

 

În cadrul reuniunii, reprezentanții administrație publice locale (APL) au discutat despre necesitatea îmbunătățirii procesului de distribuire a mijloacelor din Fondul rutier, valorificarea resurselor financiare pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a localităților, salarizarea angajaților, dar și importanța oferirii unor servicii calitative cetățenilor. Propunerile s-au referit, în mare parte, la asigurarea autonomiei locale, îmbunătățirea dialogului dintre puterea locală și cea centrală, precum și la descentralizarea administrației publice.

 

În această ordine de idei, şeful Executivului a subliniat că dezvoltarea economică și soluționarea problemei salarizării va fi posibilă odată cu implementarea reformei administrației publice, iar Guvernul va depune eforturi în găsirea formulei cât mai eficiente pentru întreținerea drumurilor locale, dar și oferirea mai multor pârghii reprezentanților APL pentru gestionarea problemelor din localități.

 

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a îndemnat reprezentanții administrației publice locale să vină cu inițiative, inclusiv pentru perfecţionarea cadrului  legislativ şi normativ, în vederea creării unor condiții mai favorabile pentru dezvoltarea localităților. “Este foarte important să fim parteneri. Aveți în fața dumneavoastră un Guvern absolut deschis. Astfel, în comun, trebuie să găsim soluții la toate problemele care apar. Este esenţial ca în continuare să mergem pe implementarea reformelor prioritare, astfel încât să schimbăm lucrurile în Republica Moldova”, a concluzionat Premierul.

 

 

 

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30