Medicamente gratuite pentru un grup de bolnavi de epilepsie

bolnavii-de-epilepsie-vor-beneficia-de-medicamente-gratuite-26018

Bolnavii de epilepsie vor beneficia de tratament gratuit pe parcursul întregului an. Ministerul Sănătății a revizuit Regulamentul Comisiei privind selectarea pacienţilor pentru tratament şi investigaţii costisitoare. Noile modificări vor permite acoperirea costului integral la preparatul medicamentos Levetiracetam, destinat pentru prevenirea crizelor epileptice.

De acest medicament vor beneficia toți cei 24 de bolnavi, aflați la evidența specialiștilor de la Centrul Național de Epileptologie, din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care necesită tratament specific cu acest preparat medicamentos.

Valoarea tratamentului pentru un pacient variază între 8 mii și 25 mii de lei, în dependență de complexitatea maladiei și numărul de doze administrate. Anual, circa 360 mii de lei vor fi alocați pentru acest grup de bolnavi de epilepsie.

Până în prezent, aceste persoane primeau medicamentul compensat parțial, în baza unei cereri depuse la Ministerul Sănătății. Acum, pacienții sunt îndemnați să se adreseze la Institutul de Medicină Urgentă, începând cu 1 ianuarie 2017, pentru a ridica produsul farmaceutic.

Amintim că Ministerul Sănătății oferă sprijin financiar pentru pacienții care au nevoie de tratament și investigații medicale costisitore, în limita mijloacelor financiare existente. Anual, circa 3,5 milioane de lei sunt alocate în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente