Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău, deposedată de 20 de loturi de teren prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti

   4957

Primăriei Chişinău informează că recent a aflat despre faptul că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti. 

Hotărârea instanţei a fost emisă la data de 26 august a.c. de către judecătoarea Angela Catană, de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău. Instanţa de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra celor 20 de loturi de teren, aflate în oraşul Chişinău şi care au aparţinut autorităţilor publice locale, după 3 agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată. 

Informăm opinia publică că este vorba de litigiul despre care am relatat încă în luna ianuarie a anului curent, între Primăria Chişinău şi executorul judecătoresc, Iacob Miron. Atunci executorul judecătoresc a iniţiat ilegal o procedură privind organizarea licitaţiilor funciare, pentru înstrăinarea terenurilor proprietate municipală. 

Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pe marginea acestui caz. De asemenea, municipalitatea a depus o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii în privinţa judecătoarei Angela Catană. În acelaşi timp, a fost depusă o cerere de revizuire asupra cazului, or, Primăria Chişinău a aflat recent despre emiterea acestei hotărâri judecătoreşti. 

Anexă: 

1.        Hotărârea Judecătoriei sectorului Centru, emisă la 26.08.2016
2.        Încheierea executorului judecătoresc Iacob Miron, din 12.01.2016
3.        Comunicatul de presă emis de Primăria Chişinău, la data de 18.01.2016


Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău