(doc, video) Vitalie Proca ar fi fost influențat să depună mărturii false împotriva lui Usatîi în dosarul lui Gorbunțov

mot

Rudele lui Vitalie Proca, care la moment se află în arest în România, au prezentat dovezile precum că acesta ar fi fost influențat pentru a-l calomnia pe Usatîi și să-l achite pe Plahotniuc în dosarul tentativei de omor împotriva lui Gorbunțov.

Revendicarea a fost înaintată prin asistentul personal a lui Plahotniuc, secretarul general PDM Constantin Botnari și avocatului Radu Cijicenco.

Despre acest lucru, în cadrul conferinței de presă, joi, au declarat rudele lui Vitalie Proca, fosta soacră Venera Gasparean și fost lui soție Tetivic Gasparean, care în același timp au dezvăluit detaliile persecutărilor din partea forțelor de ordine din Moldova.

doc-1

Potrivit Venerei Gasparean, autoritățile moldovenești, pentru a-l șantaja pe Proca, au arestat pe copiii ei, unul dinte ei, fiul David, se pînă acum în izolator în calitate de osatic. Gasparean a declarat că Constantin Botnari a cerut, ca Proca să declare că Plahotniuc n-a fost implicat în organizarea tentativei de omor contra lui Gherman Gorbunțov. Iar pe de altă parte – că Usatîi a fost comanditarul crimei. Rudele lui Proca au prezentat și documentul, care i-a fost transmis de către apropiații lui Plahotniuc. Acest documente conțin și notițe făcute de către Radu Cijicenco.

doc-2

Totodată, Gasparean a declarat că Botnari a cerut ca Proca să semneze un document, privind faptul „că el nu-l cunoaște pe Plahotniuc și nu are nici o legătură cu el. A doua zi, cînd eu am fost la Botnari, el mi-a spus, dacă aduc scrisoare, fiul meu va fi eliberat. În aceeași zi Botnari mi-a dat numărul lui Radu Cijicenco, pentru a rezolva întrebările prin intermediul lui. Cînd el va primi documentul, fiul va fi eliberat”.

Avocatul familie Gasparean, Alexandr Botnariuc a declarat că în opinia lui, ei și-au pierdut orice interes către acest document, din cauza că au înțeles că toate convorbirile telefonice au fost înregistrate de către organele de forță di România.

„Radu Cijicenco, care s-a prezentat în calite de avocat, l-a vizitat în închisoare pe Proca, faptul care a fost documentat de către autpritățile din România, unde are loc ancheta. Vitalii a înștiințat organele competente din România, cine l-a vizitat și ce i-a dat. Informația dată a ajuns și pînă la conducere. Ei au înțeles că acest document nu poate fi luat. Este logic”, a declarat avocatul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente