(video) Șapte tineri riscă până la 15 ani de pușcărie. Vindeau droguri în cluburile din Capitală

15570925_1097888150324253_129167265_n

Pe parcursul lunilor noiembrie – decembrie 2016, forțele de ordine au efectuat acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație în privința unor persoane specializate în comercializarea pastilelor ecstasy prin locuri de agrement.

În urma documentării, șapte persoane, membri ai unui grup infracțional cu vârsta cuprinsă între 22 și respectiv 31 de ani, domiciliați în raionul Criuleni, au fost reținuți. Aceștia sunt suspectați pentru contrabandă și trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării, precum și realizarea acestora în cantități deosebit de mari.

Totodată, în cadrul investigațiilor a fost efectuată o achiziție de control prin intermediul unui investigator, care a procurat de la suspecți 20 de pastile ecstasy. O pastilă de ecstasy era realizată de membrii grupului cu 150 – 200 de lei.

Ulterior, au fost efectuate acțiuni în scopul reținerii liderilor grupului infracțional și a persoanelor responsabile de repartizarea drogurilor spre realizare. Astfel, pe strada Calea Ieșilor, la intrarea în orașul Chișinău au fost reținute două persoane care transportau 500 de pastile ecstasy și pe care urmau să le transmită spre realizare, persoanelor care deja erau reținute de către angajații poliției.

Ca urmare a 17 percheziții efectuate la domiciliile suspecțiilor, forțele de ordine, au depistat și ridicat peste 900 de pastile ecstasy în valoare de peste 150 000 lei, obiecte destinate consumului de marijuană prin inhalare, un plic cu marijuană, bani proveniți din realizarea drogurilor, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

La moment, membrii grupului sunt reținuți pentru 72 de ore, urmează să apară în fața instanței de judecată pentru solicitarea aplicării măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului, poliția a confiscat 3000 de pastile ecstasy, valoarea acestora ajungînd la suma de 510 000 lei MD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente