Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2016

Complex memorial ridicat în amintirea echipajului român SMURD

Un complex memorial va fi edificat în amintirea celor 4 membri ai echipajului SMURD din România, care și-au pierdut viața în urma tragicului accident aviatic produs la data de 2 iunie 2016, în satul Haragîș, raionul Cantemir, în cadrul unei misiuni de salvare pe teritoriul țării noastre. Decizia a fost luată astăzi de către Cabinetul de miniștri.
 
Complexul memorial va fi construit pe terenul administrației Agenției SILVA-SUD Cahul-fond forestier, exact în locul unde a avut loc accidentul. Prin acest gest sunt comemoraţi aceşti adevărați eroi care și-au sacrificat propria viață încercând să salveze viața cetățenilor Republicii Moldova. Cheltuielile pentru lucrările de edificare a complexului memorial vor fi acoperite din contul surselor financiare provenite din donații și sponsorizări.
 
Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a decis instalarea unei plăci comemorative poetei Leonida Lari, personalitate importantă a culturii și istoriei noastre și un adevărat patriot al acestui pământ. Placa va fi instalată pe fațada blocului în care a trăit poeta, din strada Nicolae Iorga nr.7, sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus