„Am recitit proiectul de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală. O impertinenţă fără margini. Se creează impresia că totul se face pentru a legaliza miliardele furate din sistemul financiar-bancar. Aceşti bani, care au fost scoşi din ţară şi de trei ani nimeni nu-i caută, cel mai probabil au fost trecuţi prin câteva off-shore-uri”, a scris membrul Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Slusari consideră că din banii furaţi de la cele trei bănci au fost cumpărate imobile şi acţiuni la unele companii din străinătate. Cu toate acestea, miliardul furat va fi restituit de cetăţeni, iar bunurile achiziţionate din banii sustraşi ar putea fi legalizate cu 2%.

„Banii au fost folosiţi pentru procurarea bunurilor imobiliare, a obligaţiunilor peste hotare sau pur şi simplu scoşi în numerar. Iar acum toate aceste bunuri ar putea fi legalizate cu 2% şi totodată pot fi legalizate şi toate mitele funcţionarilor publici şi ale judecătorilor, care timp de şapte ani sunt întreţinuţi de regim. Un cinism fără margini. Au furat zeci de miliarde din sistemul bancar, mărind substanţial sărăcia într-o ţară şi aşa destul de săracă. Cei care furau, dar şi cei care admiteau jaful, au acoperit găurile cu banii din bugetul public. Ulterior, au pus pe seama noastră banii furaţi, pe care vor să-i legalizeze cu 2%”, a opinat Slusari.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a făcut şi un apel la consolidarea societăţii.

„Societatea trebuie să se consolideze şi să opună rezistenţă. Altfel, riscăm să devenim sclavi fără drept la cuvânt”, a conchis Alexandru Slusari.