Igor Dodon întoarce datoria // FOTO

Preşedintele nou ales Igor Dodon a anunţat că a mers miercuri,14 decembrie, la Bălţi, unde s-a întâlnit cu Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel și cu un sobor de preoți ai Episcopiei.

“Una din prioritățile mele în funcția de Președintele al Republicii Moldova va fi păstrarea valorilor creștin-ortodoxe, care reprezintă fundamentul spiritual al statalității și identității noastre”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reamintim: Episcopul de Bălți și Fălești a fost unul din susţinătorii cei mai fideli ai lui Igor Dodon în scrutinul prezidenţial. Astfel, ierarhul a îndemnat enoriaşii, în cadrul campaniei electorale, să-l susțină pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale.

Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă acesta a atacat-o pe Maia Sandu, numind-o „necreștin” și „nepatriot”.

“Avem de ales un președinte din două candidaturi. Un creștin sau un necreștin. Un patriot sau un nepatriot. Da, anume așa, pentru că anume așa s-au plasat cele două candidaturi. Anume așa s-au stratificat, prin fapta lor, prin vorba lor, prin activitatea lor”, a declarat atunci ierarhul.

Marchel a mai adăugat că „dacă o votați pe Maia Sandu vă asumați multă osândă și mare păcate față de Dumnezeu”.

„Maia Sandu în 2013 a introdus în bibliotecile școlare o carte foarte nocivă printre copii și elevi, enciclopedia care se numea, Viața sexuală, și a refuzat să o retragă după numeroase proteste”. Marchel a mai amintit că, în august 2014, Sandu ar mai fi interzis rugăciunea de la festivitatea de la începutul anului școlar.

De notat că ieri Curtea Constituţională în decizia de validare a rezultatelor alegerilor a declara că a anunţat că va emite o adresă Parlamentului în vederea instituirii unor mecanisme de sancţionare pentru tentativele de implicare a cultelor religioase în campaniile electorale.

dodon marchel

dodonmarchel dodon

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.