Valoarea de piaţă a Lockheed a scăzut cu 3,5 miliarde de dolari după un mesaj transmis de Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Valoarea de piaţă a companiei aerospaţiale de securitate şi apărare Lockheed Martin a scăzut, marţi dimineaţa, cu 3,5 miliarde de dolari, după ce preşedintele ales, Donald Trump, a scris pe Twitter că preţul avionului de vânătoare cu reacţie F-35 este „scăpat de sub control”, potrivit Bloomberg.

Zvonul potrivit căruia Trump ar reduce cheltuielile militare, care ar viza, în special, programul de luptă F-35, a generat scăderea acţiunilor Lockheed cu aproape 5% la cursul bursei de azi.

Lockheed este cel mai mare contractant guvernamental american, iar programul F-35 este cel mai scump sistem de arme al Statelor Unite. Compania şi guvernul negociază un contract în valoare de 7,2 miliarde de dolari pentru 90 de avioane, cea mai mare comandă a guvernului de până acum. F-35 a generat o cincime din venitul Lockheed din 2015.

După comentariile lui Donald Trump, un director executiv de la Lockheed a spus că firma încearcă să reducă costul unui avion F-35 cu 70% faţă de estimările iniţiale, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, Donald Trump a criticat, pe Twitter, preţul noului avion Air Force One, iar Boeing – producătorul acestuia – a înregistrat o situaţie similară în ceea ce priveşte valoarea de piaţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...