Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CC a validat mandatul de…

CC a validat mandatul de președinte al lui Igor Dodon

CC a validat mandatul lui Igor Dodon la funcția de președinte. Astfel, s-au confirmat rezultatele alegerilor la funcția de șef al statului. Hotărârea e definitivă, nu  poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare de astăzi, 13 decembrie 2016. 

Dodon a susținut o conferință de presă după ce Curtea Constituținală a decis validarea alegerilor. „După o lună de la ziua alegerilor, CC a validat rezultatele alegerilor. Tergiversarea a avut loc pentru că oponenții mei politici nu au vrut să intru în funcție. Consider că această tergiversare a fost una intenționată ca să-i permite guvernării să promoveze niște reforme antisociale. Această perioadă s-a finalizat. CC a confirmat votul legal al majorității cetățenilor R. Moldova. Mâine voi cere ca ziua de învestire în funcție să fie cât mai repede”, a menționat Dodon.

Maia Sandu a contestat rezultatele acestor alegeri, însă CC a respins recursul. Tot astăzi, Maia Sandu a menționat într-un mesaj că CC a decis să organizeze ședința de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale în lipsa sa, chiar dacă  s-a  cerut amânarea ședinței doar cu o zi. Ulterior, președintele CC, Alexandru Tănase a venit cu o replică în care a spus că  partidul Maiei Sandu a fost înștiințat cu cinci zile în urmă că urmează să aibă loc ședința CC.

Sandu a vorbit și despre sursele media care astăzi au plasat știri privind validarea lui Dodon la funcția de președinte, înainte de a fi pronunțată o asemenea decizie. “(…)Poate din acest motiv, mass-media lui Plahotniuc scria de la 10:30 despre faptul că CC a validat alegerile. Probabil, doar noi cu dumneavoastră nu am știut că ședința de astăzi este un spectacol de prost-gust, cu decizii stabilite dinainte și fără intenția de a evalua măcar probele prezentate”, a conchis Maia Sandu.

Igor  Dodon urmează să depună jurământul și să fie învestit în funcția de șef al statului.

Citiți și: 

Candidatul Igor Dodon: Casă de lux, credit preferenţial şi intermediari de milioane 

Prezidențiale 2016. Turul II. 10 întrebări pentru Maia Sandu și Igor Dodon