Dodon solicită ca învestirea sa în funcție să aibă loc cât mai rapid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales, Igor Dodon, va solicita ca învestirea sa în funcție să aibă loc cât mai rapid, după ce Curtea Constituțională a validat scrutinul prezidențial.

El susține că actuala putere a tergiversat intenționat validarea mandatului său, pentru a putea promova „reforme antipopulare, cum ar fi numirea procurorului general, deschiderea oficiului NATO sau reforma sistemului de pensii”.

Igor Dodon a declarat marți, după decizia Curții Constituționale, că va lua legătura cu președintele Parlamentului, premierul și președintele Curții, pentru a urgenta depunerea jurământului și învestirea sa în funcție.

„Ziua de învestire să fie cât mai rapid. Sper să nu fie tergiversări și aici. Conform termenilor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu Curtea Constituțională. Ei au termen până la 28 decembrie, dar eu voi solicita să fie cât mai rapid”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit legii, depunerea jurământului și învestirea în funcție a președintelui are loc în fața Parlamentului, Guvernului și a judecătorilor de la Curtea Constituțională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...