Ministrul Apărării Anatol Şalaru va fi demis!

Biroul politic al Partidului Liberal i-a retras susţinerea lui Anatol Şalaru, astfel încât ministrul Apărării va fi demis. “Paradox. Alături de Igor Dodon și Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu este cel de-al treilea președinte care vrea demiterea mea de la Ministerul Apărării”, a declarat Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Anatol Şalaru a precizat că nu are de gând să părăsească partidul pe care l-a fondat și pentru care a luptat.

Acesta a precizat că, la Biroul Politic al formaţiunii, el a fost învinuit că vrea să rupă partidul, să rupă fracțiunea, să convoace congresul şi că nu este de acord cu unele lucruri pe care le promovează partidul. “În realitate, motivul retragerii sprijinului politic îl constituie faptul ca am solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor și a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%”, se arată în mesajul ministrului.

Anatol Şalaru a mai scris că situația actuală a partidului este una dezastruoasă. “Partidul Liberal s-a transformat într-un SRL administrat după bunul plac al domnului Președinte. Partidul Liberal are nevoie de reconstrucție, Partidul Liberal are nevoie de noi lideri, dacă nu, riscăm să ajungem în coșul de gunoi al istoriei”, a mai spus oficialul.

În aceeaşi postare, Anatol Şalaru precizează că în calitate de ministrul al Apărării, a făcut tot posibilul să apropie Republica Moldova de NATO și de partenerii de dezvoltare.

“Nu am de gând să părăsesc partidul pe care l-am fondat și pentru care am luptat
Punct”, a declarat la final Anatol Şalaru.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.