TOP 8 curiozități despre cafea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cafeaua este o băutură adorată și atât de des utilizată în întreaga lume, încât cu greu ți-ar veni să crezi că sunt o mulțime de lucruri pe care nu le știai despre cafea. Iată numai câteva exemple.

1. După ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producătorii de cafea vând cafeina companiilor farmaceutice sau producătoare de băuturi răcoritoare.

2. Un american cheltuie în medie 1.092 de dolari, anual, pe cafea.

3. Potrivit legendelor, Honore de Balzac obișnuia să bea 50 de cești de cafea pentru a fi inspirat în scrierile sale.

4. În anul 1932, Brazilia nu și-a putut permite să-și trimită sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles, așa că vaporul sportivilor a fost încărcat cu cafea și au vândut-o pe drum pentru a face rost de bani în timpul călătoriei.

5. În 1674, în Marea Britanie femeile au semnat o petiție împotrivă cafelei, motivând că licoarea transformă bărbații în „corpuri nefolositoare”. Ele au cerut atunci interzicerea consumului de cafea tuturor bărbaților sub 60 de ani.

6. În 1511, Mecca a interzis consumul de cafea pentru că stimulează gândirea radicală și pierderea vremii.

7. Prima cameră web a „urmărit” cafetieră. Astfel cercetătorii de la Cambridge își puteau monitoriza pregătirea cafelei fără să se ridice de la birou.

8. În anul 2008, Annamarie Ausnes a primit un rinichi de la un donator la care nu s-ar fi așteptat: Sandie Anders, angajata unei cafenele Starbuks de unde Annamarie își cumpăra zilnic cafea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...