Parisul acuză Moscova că „minte constant” în problema siriană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia îi „minte permanent” pe partenerii săi în problema siriană, a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul de externe al Franței, luni, la Bruxelles, potrivit Europe 1.

Răspunzând la întrebarea despre posibilele sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu acțiunile sale din Siria, Ayrault a declarat că regretă profund eșecul discuțiilor ruso-americane de la Geneva.

„Acest eșec a avut loc deoarece se aplica un standard dublu și există o formă de minciună permanentă”, a spus ministrul.

„Pe de o parte, ei (rușii – n.r.) spun: „să negociem”, și noi negociem cu ei. Între timp ei continuă războiul cu scopul apărării regimului lui Assad și cuceririi Alepului”, îl citează pe Ayrault agentia Reuters.

„Rușii, care spun că luptă împotriva terorismului, de fapt, s-au axat pe Alep și din cauza asta au permis ISIS să ocupe Palmyra”, a adăugat ministrul.

Reamintim, pe 11 decembrie, militanți ISIS au recucerit orașul antic sirian Palmyra, în ciuda loviturilor aviației ruse și a forțelor guvernamentale siriene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...