9 mii de basarabeni ar locui într-o comună din Iași; Câți dintre ei au votat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe listele permanente a două secții de votare din comuna Moșna, județul Iași, nu a votat până duminică după-amiază aproape nimeni, majoritatea alegătorilor fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie, au informat reprezentanții secțiilor respective.

La secția de votare 539 din localitatea Moșna, 1.605 alegători figurează, conform președintei secției, pe listele permanente însă doar patru persoane au votat, pe lista suplimentară, iar 29 s-au prezentat la urne în Republica Moldova.

„Au votat la Chișinău, nu aici. La alegerile locale a fost mai rău, nu a fost nimeni”, a menționat jurnaliștilor Rodica Diaconu, președinta secției de votare 539.

La a doua secție de vot din comună, nr. 540, sunt înscrise 1.800 de persoane pe listele permanente, fiind doar 40 de persoane care au votat, pe liste suplimentare, a spus Ionel Adochiței, locțiitor al președintelui secției.

Potrivit primarului, Georgel Popa, în comuna Moșna sunt 11.000 de locuitori, 9.000 dintre aceștia fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie.

„Ne bucurăm că avem mai mulți din Republica Moldova cu cetățenie română care aleg comunitatea noastră. Știm cu toții că satele românești sunt goale. Noi am considerat că e un câștig. Deocamdată moldovenii nu s-au stabilit aici. Noi îi administrăm, nu îi organizăm”, a afirmat primarul comunei Moșna.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...