Peste 8,3 mii de români din Republica Moldova au votat deja la scrutinul parlamentar din România

Peste 8,3 mii de români din Republica Moldova și-au exercitat dreptul la vot în cadrul scrutinului parlamentar din România. Datele reflectă situaţia de la ora 11.20.

Cei mai mulți cetățeni au votat la Chișinău, unde sunt deschise 12 secții de votare.

Cât priveşte situaţia în alte țări unde s-a mai votat activ sunt Italia și Spania, unde au votat însă doar în jur de 2,5 mii şi respectiv, 1,5 mii de români.

România a deschis 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare, cu 12 mai multe decât la alegerile anterioare din 2014. Aici au fost distribuite circa 87.500 de buletine de vot.

Cei care se prezintă la vot cu cartea de identitate românească vor trebui să aibă asupra lor și un act emis de autoritățile Republicii Moldova care să ateste că cetățeanul are viză de reședință în țara noastră.

În total, peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne, pentru a-și alege Parlamentul. În cursa electorală s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat. Pentru cetățenii români din Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de votare în 23 de localități ale țării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.