Vlad Ţurcanu, despre demisia lui Lupu: „De mai mulţi ani preşedintele adevărat al PD este Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prin demisia sa, Marian Lupu a transformat o situație de facto în una aproape de jure, ca să spun așa, pentru ca de mai mulți ani președintele adevărat al PD este Vladimir Plahotniuc, și asta se știe. De această părere este fostul consilier prezidenţial Vlad Ţurcanu.

Acesta afirmă că în ultimul timp Lupu era „adânc abătut”, deoarece în ultimii ani el a acceptat în mod ciudat să fie sacrificați mai toți fruntașii PD care făceau parte din anturajul său.

„L-am văzut pe domnul Lupu a doua zi după retragerea sa din cursa prezidențială și era adânc abătut, dar starea aceasta a sa se datorează nu numai acelei decizii care probabil i-a fost impusă, dar și faptului că în ultimii ani el a acceptat în mod ciudat să fie sacrificați mai toți fruntașii PD care făceau parte din anturajul său, și aș aminti aici doar pe doi dintre aceștia, Valeriu Lazăr și Andrei Popov, dar mai sunt și alții. Ponderea lui Marian Lupu în partidul pe care l-a condus, așadar, și-așa era în declin, așa că astăzi s-a materializat o situație care se produsese mai înainte”, a afirmat fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu, într-un comentariu pentru Radio Chișinău.

„Prin demisia sa, Marian Lupu se alătură acelui grup de politicieni în care ne puseserăm multă speranță în 2009, dar care ne-au dezamăgit crunt. Serafim Urechean, Vladimir Filat, Marian Lupu… E o chestiune de timp până al patrulea din acel grup va părăsi scena politică, compromis și el în mod iremediabil, Mihai Ghimpu”, a mai spus Vlad Țurcanu.

Amintim că, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Politic al PDM Marian Lupu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Lupu a anunțat că rămâne, însă, alături de PDM și urmează să se implice în noi proiecte de dezvoltare a partidului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...