Turcia: Explozie la Istanbul, aproape de stadionul lui Beșiktaș; Zeci de morți și răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UPDATE 00:30 – Bilanţul răniţilor în urma exploziei de la Istanbul a crescut la 38, în timp ce bilanţul morţilor variază între 13 şi 15, au spus oficiali din serviciile de securitate.

În acelaşi timp, clubul Besiktas a condamnat, printr-un comunicat de pe site-ul oficial, atacul care a avut loc în apropierea stadionului său.

„Teroarea şi-a arătat încă o dată faţa josnică după meciul pe care l-am disputat cu Bursaspor. După meci, au avut loc explozii lângă Vodafone Arena şi conform primelor informaţii sunt răniţi în rândul oamenilor de ordine.

Vom sta în picioare, cu capul sus, în faţa oamenilor josnici, care nu îşi vor atinge niciodată scopul. Condamnăm cu fermitate şi cu ură terorismul”, se arată în comunicatul clubului din Istanbul.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, sâmbătă seara, la Istanbul, în explozia unei maşini capcană în apropierea unei dube a poliţiei, la stadionul echipei de fotbal Beşiktaş, conform ministrului de interne turc, Suleyman Soylu, preluat de EFE.

Toţi răniţii sunt poliţişti, potrivit ministrului, citat de canalul NTV, informează agerpres.ro.

Explozia s-a înregistrat în jurul orei 19:30 GMT şi imediat pe reţelele sociale au fost distribuite fotografii cu foc şi coloane de fum în faţa stadionului.

Potrivit ministrului, o maşină capcană a explodat aproape de o dubă a forţelor speciale ale poliţiei, situată aproape de stadionul unde, cu ceva mai mult de o oră înainte, se disputase un meci între echipele de fotbal Beşiktaş şi Bursaspor.

Aceasta din urmă a precizat, potrivit Reuters, că niciunul dintre fanii săi nu pare să fi fost rănit în explozia din afara stadionului lui Beşiktaş.

„Am contactat grupurile noastre de fani. Pare să nu existe răniţi în rândul fanilor noştri. Le dorim celor răniţi recuperare rapidă”, a arătat Bursaspor, pe contul său de Twitter.

EFE mai arată că ministrul Soylu, care se va deplasa de la Ankara la Istanbul pentru a investiga ce s-a întâmplat, a indicat că răniţii sunt poliţişti şi că nu există până în prezent date despre persoane ucise.

Numeroase ambulanţe s-au deplasat la stadion, unde poliţia a luat măsuri de securitate, iar zvonuri neconfirmate de tiruri în zone apropiate, atribuite ulterior chiar poliţiei, au semănat panică în Istanbul.

Stadionul Beşiktaş se găseşte la mai puţin de 500 de metri de piaţa centrală Taksim din Istanbul, unde se găsesc numeroase hoteluri, aflate de asemenea în stare de maximă alertă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...