JO 2014: Toate eșantioanele antidoping ale sportivilor ruși vor fi reanalizate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele 254 de eșantioane urinare ale sportivilor ruși colectate în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 vor fi reanalizate, a anunțat vineri într-un comunicat Comitetul Internațional Olimpic.

Aceste reanalizări sunt cerute după publicarea raportului final al juristului canadian Richard McLaren care a dezvăluit „probe puternice ale unui dopaj instituționalizat între 2011 și 2015” în Rusia și care au vizat mai mult de 30 de discipline sportive, inclusiv fotbalul.

Cele 63 de eșantioane sanguine ale sportivilor ruși colectate în timpul JO de la Soci au fost deja reanalizate și s-au dovedit negative, precizează CIO.

Potrivit raportului McLaren dat publicității vineri, peste 1.000 de sportivi ruși, care au concurat în discipline de vară, iarnă și paralimpice, au fost implicați sau au beneficiat de o conspirație instituțională pentru a ascunde teste antidoping pozitive, între 2011 și 2015.

Raportul dezvăluie, între altele, existența unei tehnici de schimbare a eșantioanelor de urină la Soci, care a devenit o practică regulată la laboratorul de la Moscova, cel care s-a ocupat de sportivii de elită. Documentul susține, totodată, că există dovezi privind manipularea probelor de urină în cazul a 12 medaliați ruși de la JO 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...