Vot final în Parlament: Timofti poate pleca liniștit din funcție, cu pază, birou, mașină și asistent personal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a numit procurorul general și timp de 4 ani și jumătate nu a deranjat prea mult comoditatea guvernării, președintele Nicolae Timofti pleacă din funcție având asigurat un viitor liniștit.

Proiectul coaliţiei majoritare create în jurul PD, care le asigură foştilor preşedinţi birou şi automobil permanent a fost aprobat de Parlament în lectură finală cu votul a 55 de deputați.

Majoritatea parlamentară a votat în ședința de vineri proiectul de lege care prevede ca foștii președinți să beneficieze timp de 4 ani de mașină, birou personal și asistent personal, pe lângă facilitățile anterioare, care-l asigurau pe fostul șef al statului cu pensie, asistență medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, imunitate diplomatică și asigurare a securităţii.

Opoziția parlamentară a criticat dur acest proiect, acuzând majoritatea parlamentară că a pregătit un „cadou” pentru Timofti ca urmare a faptului că a fost un președinte care „nu a făcut probleme”.

Este interesant că acest proiect a fost votat în prima lectură joi, în aceeași zi în care Timofti a decis să numească procurorul general, chiar dacă președintele ales Igor Dodon și opoziția extraparlamentară i-a cerut să nu facă acest lucru.

Amintim că pe lângă aceste beneficii, Nicolae Timofti va mai primi lunar și o pensie de aproape 40 de mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...