Peste 87 de mii de români din Republica Moldova vor putea vota la alegerile parlamentare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 87.500 de buletine de vot vor fi distribuite în cele 35 secții de votare ce vor fi deschise pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc duminică, 11 decembrie, a anunțat joi ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, citat de agenția de presă Moldpres.

„Pentru cetățenii români din străinătate, care vor avea indicat în pașaport că au viză de reședință în Republica Moldova, nu vor fi necesare alte documente. Cei care se vor prezenta la vot cu cartea de identitate românească vor trebui să aibă asupra lor și un act emis de autoritățile Republicii Moldova care să ateste că cetățeanul are viză de reședință în această țară”, a indicat diplomatul român, în cadrul unei conferințe de presă.

Ambasadorul României a anunțat că cei 880 de cetățeni care au ales să voteze prin corespondență ar fi trebuit deja să primească plicul cu buletinul de vot, iar până astăzi (joi) ar trebui să trimită acest plic Biroului electoral.

„În cazul în care cineva dintre persoanele respective nu a primit până în prezent acest document, trebuie de urgență să informeze Biroul electoral pentru ca să poată vota la oricare din secțiile de votare deschise în Republica Moldova”, a precizat Ioniță.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise la Chișinău, în total 12. Totodată, vor fi deschise secții de votare în centrul republicii, la Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Cahul, Anenii Noi, Bardar și Căușeni. În sudul republicii, vor fi deschise secții la Consulatul General al României la Cahul, precum și la Cantemir, Leova, Cimișlia, Giurgiulești și Carabetovca. În zona de nord a Republicii Moldova, se va vota la Consulatul General al României la Bălți, precum și la secțiile deschise în Drochia, Edineț, Florești, Fălești și Soroca.

La alegerile prezidențiale din România, care au avut loc în anul 2014, pentru cetățenii români din Republica Moldova au fost deschise 23 de secții de vot.
gts


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...