Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.12.2016

Nicolae Timofti a semnat decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de Procuror General

Nicolae Timofti a semnat decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de Procuror General

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 8 decembrie a.c., un decret de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General pentru un mandat de șapte ani, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

În conformitate cu prevederile legale, după semnarea decretului, Eduard Harunjen a depus jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor.

Eduard Harunjen s-a născut la 19 mai 1972 în oraşul Cupcini, raionul Edineţ. Din 1994 şi pînă în 1996 a activat în calitate de procuror de secţie în Procuratura municipiului Chişinău. Din 1996 şi pînă în anul 2005 a ocupat funcţia de şef-adjunct al mai multor secţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În perioada 2011-2013 a fost procuror pentru misiuni speciale în Procuratura Generală, ulterior a ocupat funcţia de procuror anticorupţie şi prim-adjunct al Procurorului General. Din martie curent activează în calitate de Procuror General interimar.

Potrivit noii Legi a Procuraturii, şeful statului numeşte Procurorul General la propunerea CSP pentru un mandat de 7 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus