Actualitate

Parlamentul a admis demisia judecătoarei CSJ Tatiana Răducanu

Conform Legii cu privire la statutul judecătorului, propunerea privind eliberarea judecătorului din funcţie este înaintată de CSM preşedintelui Republicii Moldova sau, după caz, Parlamentului.

Tatiana Răducanu a fost numită în funcţia de judecător la CSJ în iunie 2005. În noiembrie 2013 a fost detaşată la Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de membru pe un termen de patru ani. Deţine Diploma de Onoare a CSM, Ordinul „Gloria Muncii”, titlu onorific „Veteran al sistemului judecătoresc”.

Legislaţia în vigoare prevede că judecătorului demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizaţie unică de concediere egală cu produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător. Totodată, dacă judecătorul demisionat are o vechime în funcţia de judecător de cel puţin 20 de ani, acesta beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră de 80%; de la 25 la 30 de ani – 85%; de la 30 la 35 de ani – 90%; de la 35 la 40 de ani – 95%; de la 40 de ani şi mai mult – de 100% faţă de salariul mediu plătit în funcţia respectivă de judecător, ţinîndu-se cont de indexarea salariului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *