Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sandu despre avantajele lui Dodon…

Sandu despre avantajele lui Dodon din numirea lui Harunjen la șefia PG

Maia Sandu a anunțat că va locui în apartamentul său de 70 de metri patrați, chiar dacă va câștiga funcția de președinte

Președinta PAS, Maia Sandu critică decizia „în mare grabă și pe furiș” a șefului statului de a-l numi pe Eduard Harunjen în funcția de procuror general și susține că scenariul este unul prielnic liderului PSRM, Igor Dodon. După ce Dodon a adus astăzi acuzații Maiei Sandu și lui Andrei Năstase că au tergiversat intenționat procedura de accedere a sa la fotoliul de președinte al R. Moldova, contracandidata sa din scrutinul prezidențial a declarat că „această găselniță îi pică bine și lui Dodon”.

„Până în ultima clipă am sperat că Președintele Timofti nu va ceda definitiv mofturilor lui Plahotniuc. M-am înșelat. Acesta a semnat, în mare grabă și pe furiș, decretul de numire a lui Harunjen în funcția de Procuror General”,  scrie politiciana pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maia Sandu afirmă că Dodon nu a scos niciun cuvânt în ultimele trei săptămâni despre corupție și „coordonator”, în schimb și-a amintit despre numirea procurorului general doar în ziua când Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat câștigătorul.

„Acum vrea să-l creadă cineva că intenţiona să respingă candidatura lui Harunjen. Este foarte clar pentru toți că numirea unui procuror general agreat de Plahotniuc a fost parte a înţelegerii care i-a adus lui Dodon sprijinul PD-ului şi a instituţiilor statului în aceste alegeri. Un spectacol prost, jucat de un actor prost”, susține Maia Sandu.

Edu­ard Haru­n­jen a fost desem­nat câști­gă­tor al con­cur­su­lui pen­tru func­ția de pro­cu­ror gene­ral al R. Mol­do­va de către Con­si­li­ul Supe­ri­or al Pro­cu­ro­ri­lor mier­cu­ri, 7 decem­brie. Haru­n­jen a obți­nut cel mare punc­taj la pro­ba fina­lă a con­cur­su­lui – cea a inter­vi­u­lui. La nici după 24 de ore, Nico­lae Timofti a sem­nat deja decre­tul de numi­re a aces­tu­ia în func­ție.

Citiți AICI detalii din culisele desemnării procurorului general