Cum s-a desfășurat cea de-a două ediție CodeWăy – conferință mobile dedicată programatorilor/ VIDEO

Programatorii din Chisinau și-au dat întâlnire pe 3 decembrie la evenimentul CodeWăy, organizat de către compania YOPESO.

Deja la a doua ediție, CodeWăy a reușit să adune la eveniment peste 150 de participanți pasionați de programare și 16 speakeri locali și internationali. Formatul evenimentului de anul acesta a presupus 16 prezentări împărțite în două săli, iar participanții au avut posibilitatea să aleagă la care din ele să asiste. În sală roșie au fost opt prezentări intermediare, iar în a doua sală alte opt prezentări mai avansate.

În cadrul prezentărilor, speakerii au venit cu cele mai noi tendințe în mobile development, recomandări privind scrierea codului și dezvoltarea aplicațiilor, cât și cu sfaturi despre unele tehnologii noi care se aplică la scară largă.

Membru al echipei de organizare și unul din moderatorii evenimentului, Oleg Anghelov spune că  “CodeWăy a fost organizat în primul rind pentru a extinde orizonturile participantilor. Sperăm că fiecare a plecat seara cu cel puțin o idee nouă descoperită pentru sine și poate puțin mai inspirați ca să învețe mai mult pentru o creștere profesională. Mai multi dintre noi, organizatori, la începutul carierelor, nu am avut luxul conferințelor și ghidării, din acest motiv, noi ne dorim să oferim o posibilitate de a învăța celor care caută să o facă. Tind să cred ca am izbutit să realizăm acest lucru, prin ediția de anul acesta de CodeWăy”.

Pe lângă prezentări, în pauzele de cafea, participanții au interacționat între ei și au comunicat cu speakerii, astfel s-a creat contextul potrivit pentru networking și împărtășirea viziunilor asupra diferitor platforme mobile.

Potrivit organizatorilor, anul viitor, CodeWăy va reveni cu o altă ediție care va fi adaptată în depedență de feedbackul participanților de anul acesta.

codeway1codeway2codeway3

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.