Cât va costa un an de studii la școala „Heritage și cui aparține proiectul investițional de 10 milioane de euro

ffoto-scoala

Recent, pe 6 decembrie a fost pusă piatra de temelie a construcției școlii internaționale „Heritage” care urmează să-și înceapă activitatea în toamna anului 2017.

Potrivit mold-street.com, valoarea totală a investițiilor în cadrul proiectului se ridică la 10 milioane de euro, iar investitor est fiica milionarului Nicolae Ciornîi, Natalia Cecetova (Centrul de educație și dezvoltare a copiilor „Inventor”, centrul medical „Eurolab”, clubul de fotbal „Zimbru”, compania „Tirex Petrol”, compania „Chateau Vartely”, grupul companiilor „AMG”) și investitorul turc Sinan Bora (grădinița „CHIPS, centrul comercial Shopping MallDova, Spitalul Internațional Medpark, hotelul Radisson Blu Leogrand).

Suprafața totală de construcție este de aproximativ 7.500 de metri pătrați, iar capacitatea instituției de învățământ va fi de 450 de copii, cu o echipă de profesori și personal administrativ în număr de 100 de persoane. Costul unui an de studiu se va ridica la 4000 euro.

Construcția se realizează în imediata apropiere a Complexului Sportiv Zimbru, o altă investiție majoră a familiei milionarului Nicolae Ciornîi, fost vice-președinte al grupului petrolier Lukoil din Rusia.

Investitorul oficial este firma Gamaiun SRL, care deținută de companiile AMG-Agro Managment Grup SRL (0,01%) și ÎM Agroselect Semences Trading SRL (99,98%). Prima este deținută de Nicolae Ciornîi, iar a doua are patru acționari Natalia Cecetova (46,64%), Elena Chetrar (0,07%), Ecaterina Ciornaia (0,07%) și Masterbase Limited din Cipru (53,19%).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente