Potrivit lui, o reacţie în legătură cu această hotărâre va fi făcută după ce organele de drept din RM vor primi decizia de la autorităţile din Ucraina. Viorel Morari nu a declarat cert dacă Platon va fi eliberat sau nu.

„Procuratura Generală şi Procuratura Anticorupţie nu au obţinut această decizie pe cale oficială din partea autorităţilor din Ucraina. Ea a fost prezentată de partea apărării în instanţa de judecată, ca şi o copie autentificată. Vreau să spun că ea nu este definitivă. S-a dispus anularea hotărârii primei instanţe şi rejudecarea cauzei. Motivele anulării, nu le cunoaştem”, a declarat şeful Procuraturii Anticorupţie.

„Să aşteptăm decizia finală a instanţei de judecată din Ucraina, ulterior voi veni cu o reacţie. Urmează să studiem tratatele internaţionale. Nu vreau să fac concluzii pripite”, a adăugat Viorel Morari.

Precizăm că Curtea de Apel de la Kiev a declarat că extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon în Republica Moldova de către autorităţile ucrainene a fost ilegală.