(video) Replica Bălțului: Copiii sunt alimentați cu produse proaspete

copii
Foto: publika.md

Având în vedere scandalul legat de asigurare cu produse alimentare cu termenul expirat a grădinițelor din municipiului Chișinău, Agenția Națională privind Siguranța Alimentelor a demarat verificări pe întreg teritoriul Moldovei, inclusiv la Bălți.

Potrivit curentul.md, Ivan Osoianu, șeful întreprinderii  municipale Aprovizionare, care se ocupă de asigurarea cu produse alimentare a grădinițelor din Bălți, spune că nu au fost depistate încălcări, deoarece se acordă o atenție sporită calității.

„În legătură cu aceste evenimente negative care au avut loc în Chișinău, privind asigurare cu produse alimentare necalitative a grădinițelor, la noi acum au loc verificări totale din partea ANSA. O parte din școli deja au fost verificare, și nu sunt careva pretenții deosebite, adică la calitatea produselor  și la condițiile sanitare. Singura noastră problemă este că sunt vechi cantinele, aici demult nu s-a făcut reparație, iar dotarea tehnică este veche. Aceasta e singura remarcă de la ANSA. Cât privește produsele alimentare, noi acordăm o atenție sporită, este o prioritate”, spune Osoianu pentru postul BTV.

Jurnaliștii de la acest post TV, împreună cu Ivan Osoianu, au vizitat câteva școli din Bălți, pentru a vedea  cum anume sunt păstrate produsele, care e termenul acestora de valabilitate, dar și ce meniu au copii.

Conform spuselor lui Osoianu, copiii din Bălți beneficiază de cele mai bune produse, de la producătorii care sunt selectați în bază de tender.

„Noi lucrăm doar cu furnizori și producători mari, cum ar fi „Combinatul de unt” din Florești,  carnea ne-o asigură „Nivalli”, „Carmez”.  Bazele angro din Bălți, „Centaur” și „Beatrice”, ne asigură cu zahăr, făină, ulei, crupe. Depunem efort să lucrăm cu ei la direct”, spune Osoianu.

Anterior, Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a spus că la Bălți e imposibil de imaginat situația în care copii să fie hrăniți cu produse alimentare cu termen expirat așa cum a fost la Chișinău. Usatîi a explicat de ce este așa de sigur.

„Noi am distrus mafia care fura din bugetul municipal, companiile dubioase, fără frigidere, tehnică, mașini speciale pentru a transporta carnea, care câștigau tendere”, a precizat Primarul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente