Maşina a trecut podul unde a fost împuşcat Boris Nemţov când la locul crimei se afla deja o patrulă a poliţiei şi mai multe forţe de ordine, a precizat serviciul de presă al ministerului menţionat.

Postul de televiziune Life News relatase anterior că anchetatorii caută un autoturism al Ministerului de Finanţe în cadrul anchetei cu privire la asasinarea lui Boris Nemţov. Jurnaliştii au reuşit să-l contacteze pe şoferul Fordului, care le-a spus că a trecut pe pod după producerea crimei.

Dmitri Karmaz (41 de ani) le-a spus jurnaliştilor de la Life News că, vineri seara, când a fost ucis Nemţov, el încerca să câştige un ban în plus făcând taximetrie.

Potrivit acestuia, Fordul pe care îl conducea a apărut de trei ori pe înregistrarea camerei de supraveghere a televiziunii TVC, singura care a fost dată publicităţii, pentru că a călătorit aproximativ o oră în căutare de pasageri.

În cadrul anchetei asupra asasinării opozantului rus, poliţia a dat în căutare până acum mai multe autoturisme, între care Ford, Kia Rio, VAZ-2110 şi Lada Priora, dar ulterior s-a dovedit că niciunul din aceste vehicule nu a avut vreo legătură cu crima.