La Ministerul Economiei au fost reconfirmaţi în funcţie toţi cei trei viceminiştri: Valeriu Triboi, Octavian Calmîc şi Tudor Copaci.

Şi-a păstrat fotoliul şi viceministrul Finanţelor Maria Carauş, care deţine această funcţie din 2010. Totodată, în alt post de viceministru al Finanţelor a fost numit Simion Botnari, fostul director al Agenţiei pentru Achiziţii Publice.

Guvernul a reconfirmat-o pe Sabina Cerbu în funcţia de viceministru al Justiţiei şi l-a numit pe Sergiu Gurduza, directorul unei asociaţii obşteşti de consultanţă juridică pentru alt post de viceministru al Justiţiei.

La Ministerul de Interne au fost numiţi doi viceminiştri noi: generalul de poliţie Ion Ţurcan şi Oleg Babin, prorector al Academiei MAI. Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a viceministrului Sergiu Diaconu, numit consilier principal de stat al premierului Chiril Gaburici pentru problemele instituţiilor de drept.

Fostul deputat PLDM Alexandru Cimbriciuc este propus pentru fotoliul de viceministru al Apărării. Guvernul a aprobat un proiect de decret care urmează să fie semnat de către preşedintele Nicolae Timofti.

Au fost eliberaţi din funcţii viceminiştrii de la Agricultură, Gheorghe Gaber şi Serghei Ghiţiu, dar şi-a păstrat fotoliul viceministrul Vladimir Loghin şi a fost numit într-un post similar Nicolae Olaru, deputat PLDM şi membru al Comisiei Agricultură din Parlament.

Viceministrul Transporturilor Boris Gherasim a fost demis, iar Vladimir Cibotari a fost reconfirmat în funcţie. În locul lui Boris Gherasim a fost numit Anatol Usatîi, care a activat până acum în cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Ministrul Educaţiei Maia Sandu şi-a păstrat miniştrii adjuncţi Loretta Handrabura, Liliana Nicolaescu şi Igor Grosu.

Şi la Ministerul Culturii au fost reconfirmaţi în funcţii viceminiştrii Gheorghe Postică şi Igor Şarov, iar la Ministerul Muncii îşi vor continua activitatea viceminiştrii Sergiu Sainciuc şi Gheorghe Ţurcanu.

La Ministerul Sănătăţii, au rămas viceminiştrii Octavian Grama şi Svetlana Cotelea, dar a fost demis Mihail Ciocan.

Viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Victor Zubcu, care este preşedinte al organizaţiei de tineret a PD, a fost eliberat din funcţie, şi înlocuit cu Anatolie Zolotcov.

Victor Zubcu nu a rămas însă mult timp fără funcţie, fiind numit viceministru al Tineretului şi Sportului. La acelaşi minister, executivul a aprobat eliberarea din funcţie a viceminiştrilor Sergiu Stanciu şi Dragoş Hâncu.

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi-a păstrat toţi cei trei viceminiştri: Vitalie Tarlev, Dumitru Parfentiev şi Vitalie Ciolac.

Totodată, guvernul l-a confirmat în funcţie pe viceministrul Mediului Lazăr Chirică, dar l-a eliberat din funcţie pe Dorin Duşceac în baza cererii de demisie.

La şedinţa trecută, executivul l-a eliberat pe Ştefan Creangă din funcţia de viceministru al Finanţelor în baza cererii de demisie după ce a obţinut mandatul de deputat. Executivul a aprobat transferul a doi viceminiştri în funcţiile de miniştri: Vladimir Grosu la Ministerul Justiţiei şi Ruxanda Glavan la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.