Patru bărbați, cercetați de poliție. Păstrau ilegal trei tone de alcool etilic pe teritoriul unei tabere din Ocnița

Patru bărbați, implicați  în afaceri ilegale cu alcool etilic, sunt cercetați penal de poliție pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Prejudiciul adus bugetului Republicii Moldova se estimează la circa 2 800 000 lei.

Cei patru păstrau pe teritoriul unei tabere de odihnă din raionul Ocnița o semiremorcă, în care a fost găsită o cantitate de 35 000 litri de alcool etilic. Acesta era păstrat în două cisterne a câte 14 000 litri, 5 cisterne a câte 1000 litri fiecare, 10 bidoane a câte 200 litri, 12 canistre a cîte 22 litri fiecare. Tot aici a fost depistat un generator, două pompe și patru furtunuri.

În urma acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, organizatorul  schemei infracționale este un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în satul Vălcineț, raionul Ocnița. În urma perchezițiilor, la domiciliul acestuia, au fost depistați 18 620 USD, bani obținuți în urma activităților criminale.

Trei dintre suspecți sunt  arestați pentru 30 de zile, iar unul dintre aceștia a primit mandat de arest  la domiciliu. Totodată, polițiștii au identificat în satul Vălcineț, raionul Ocnița un punct de comercializare ilegală a alcoolului etilic. De aici, oamenii legii au depistat și ridicat 340 litri de alcool etilic.

Poliţia a escortat unitatea de transport la sediul Secției poliției de frontieră din orașul Otaci, aceasta fiind sigilată pînă la primirea unei decizii conform legislaţiei în vigoare.

Dacă persoanele se vor dovedi vinovate vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică cu amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

[youtube id=”KLBBBbl3N5U” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.