Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Schimbarea și reconfirmarea viceminiștrilor din…

Schimbarea și reconfirmarea viceminiștrilor din Guvernul Gaburici

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, au fost aprobați și reconfirmați în funcție mai mulți oficiali de stat.

Astfel, viceministra Justiției Sabina Cerbu și-a păstrat funcția, iar în calitate de alt viceministru a fost numit Sergiu Gurduza. Oleg Balan, ministrul Afacerilor Interne, a propus ca Sergiu Diaconu să fie eliberat din funcție, iar în locul său a fost numit generalul de poliție Ion Țurcan. În timp ce Sergiu Diaconu a fost numit consilier principal de stat al premierului pe reforma instituțiilor de drept.

Gheorghe Gabii a fost demis din funcția de viceministru al Agriculturii, iar în locul lui a venit Nicolae Olaru. În timp ce Boris Gherasim, viceministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor a fost înlocuit de Anatol Usatâi.

La ministerul Finanțelor vicemiministra Maia Carauș a fost reconfirmată, iar directorul Agenției pentru Achiziții Publice Simion Botnari a fost numit în funcția de viceministru în locul lui Ștefan Creangă.

Totodată, Ministerul Economiei, Ministerul Educației, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Tehnologiei Infromației și Comunicațiilor și Ministerul Culturii nu au anunțat nicio schimbare a viceminiștrilor.