15:25:30 29.03.2024
Stiri

Trei foști deputati, numiți în funcții de VICEMINIȘTRI

Politică 04.03.2015 15:33 Vizualizări2462 Autor: Stela Mihailovici
Trei foști deputati, numiți în funcții de VICEMINIȘTRI


Fostul deputat liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc a fost numit astăzi în funcția de viceministru al Apărării. Conducătorul ministerului, Viorel Cibotaru, a declarat în fața membrilor Guvernului că Cimbriciuc are o experiență bogată în domeniu, fiind anterior vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru securitate și a reprezentat R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Alianței Nord-Atlantice.

Un alt fost deputat liberal-democrat, Nicolae Olaru, a fost numit în funcția de viceministru al Agriculturii. La solicitarea ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, au fost demiși viceminiștrii Sergiu Ghețiu și Gheorghe Gaberi.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost numiți viceminiștri noi și la alte ministere. Boris Gherasim a fost demis de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și înlocuit cu Anatol Usatîi, fost director de proiect de reabilitare a drumurilor în cadrul Fondului Provocările Mileniului. Acesta a activat anterior și la Administrația de Stat a Drumurilor.

Viceministru la Ministerul Tineretului și Sportului a fost numit Victor Zubco, iar la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost numit Alexandru Botnari, primarul orașului Hâncești.

La Ministerul Finanţelor a fost numit viceministru Simion Botnari şi reconfirmată Maria Cărăuş, care activează în această funcție din anul 2009. Şi Ministerul Justiţiei are un nou viceministru, Sergiu Gurduza, fiind reconfirmată în funcție Sabina Cerbu care deţine postul din anul 2013.

Viceministrul Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, a fost eliberat din funcţie, fiind numit Consilier principal de Stat al Prim-ministrului. Totodată, șeful brigăzii Fulger, Ion Ţurcanu şi fostul șef la Direcției resurse umane a MAI, Oleg Babin, au fost desemnaţi viceminiştri ai Afacerilor Interne.

Șef al Agenției Moldsilva a ajuns fostul deputat liberal-democrat Iurie Apostolachi.

De asemenea, funcția de secretar general adjunct al Guvernului a fost ocupată de Sergiu Ceauș, care a fost până în prezent vicepreședinte al raionului Criuleni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md